3 września 2014 / Izabeli, Szymona, Erazmy | Lokali: 12432| Opinii: 1844

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się w 15 sekund!

Najlepsze restauracje i pizzerie
Aktualnie jesteś tutaj: Ranking restauracji / Artykuły / Sos grzybowy

Opinia dnia  

~Mirek 23

Dream Kebab

Bardzo dobry kebab z kurczaka podawany na talerzu z frytkami. Ogródek letni z obrusami i poduszkami, aż miło w nim posiedzieć. Brakowało w Słupsku takiego kebaba o najwyższym standardzie, szkoda że to tylko Kebab bo jadam go rzadko ale sporo ludzi przychodzi do nich na piwo. Ceny przystępne, takie jak wszędzie a standard wyższy

zobacz całą opinię

Sos grzybowy

Autor: admin Źródło: Kwestia Smaku Data dodania: 2012-09-02 13:18:37 Liczba wyświetleń: 170

Niezawodny, najlepszy przepis na pyszny, kremowy sos grzybowy. Jako samodzielne danie z dodatkiem pieczywa lub dodatek do ziemniaków, makaronu, kopytek, klusek śląskich … Najlepiej smakuje zrobiony na działce z samodzielnie uzbieranych grzybów :-) ale oczywiście możecie go przygotować w każdych warunkach i z każdych grzybów. Najsmaczniejsze to borowiki i podgrzybki, ja lubię też kanie, maślaki kozaki. Jeśli grzybobranie się uda, do sosu dajemy takie grzyby, które nie nadają się na suszenie, ani na grzybki marynowane. Możemy dać kilka rodzajów różnych grzybów. Pamiętajcie aby nie dodawać za dużo kozaków, bo zaciemniają kolor sosu.

Pamiętam sos grzybowy przygotowywany przez rodziców z gotowanych dwukrotnie w wodzie grzybów, później gotowanych jeszcze przez godzinę lub dłużej, doprawiany zielem angielskim, liściem laurowym i zagęszczany mąką. Powiem szczerze, że nigdy nie lubiłam takiego sosu i zastanawiałam się jak można w ten sposób „masakrować” grzyby ;-) Mój sos jest prosty i szybki a grzyby są jędrne i pełne smaku. Polecam!

Przepis i zdjęcia – kliknij na obrazek poniżej:

Sos grzybowy

The post Sos grzybowy appeared first on Kwestia Smaku.


Komentarze

Dodaj komentarz  


Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright © 2013 www.max10.pl. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Nie odpowiadamy za treści dodawane przez użytkowników.