19 kwietnia 2024 / Adolfa, Tymona, Pafnucego | Lokali: 12431| Opinii: 1847

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się w 15 sekund!

max10.pl
Aktualnie jesteś tutaj: Ranking restauracji / Artykuły / Pstrąg pieczony w folii

Opinia dnia  

~Klient

Pod Kasztanem - Pizzeria

Lokal otwarty jest do 22, przyjechaliśmy z znajomym o godzinie 21:20 a obsługa oznajmiła nam, że nie mają już ciasta do pizzy. Jest to już nie pierwsza tego typu karygodna sytuacja, ponieważ dzwoniąc po zamówienie telefoniczne o 21:30 w inny dzień, niestety obsługa poinformowała że niema już możliwości dowozu bo mają dużo wyjazdów i kierowca nie będzie jeździł poza godzinami pracy, informacja ta została przekazana w opryskliwy sposób. Jeśli właścicielka lokal i jego obsługa nie szanują klienta, to klienci wkrótce odwdzięczą się tym samym.

zobacz całą opinię

Pstrąg pieczony w folii

Autor: admin Źródło: BiteDelite - apetyczny blog kulinarny Data dodania: 2012-11-15 12:41:42 Liczba wyświetleń: 1924

Jeśli lubicie ryby, to chciałabym Wam dziś zaproponować pstrąga pieczonego w folii. Pysznie i zdrowo

 

PRZEPIS

Składniki: 1 cały pstrąg, oczyszczony, pozbawiony ości i łusek. gałązki tymianku, świeżego 1 cytryna 1 limonka sól morska i czarny pieprz 3 łyzki soku z cytryny lb limonki wymieszane z oliwą z oliwek łyżkeczka masła liście rukoli płatki migdałów

 

Przygotowanie:

Piekarnik nagrzać do 200° C. Rybę natrzeć sokiem z cytryny (lub limonki) wymieszanym z oliwą, solą i pieprzem. Do środka ryby włożyć cieniutko pokrojone plastry cytryny, kilka gałązek tymianku. Na wierzchu posmarować rybę masłem. Zawinąć w folię i zapiekać przez ok 20-30 min w zależności od wielkości ryby. Serwować z plastrami limonki, cytryny, posypaną płatkami migdałów z ulubionym ziołowym dressingiem, z frytkami lub pieczonymi ziemniakami, na liściach sałaty lub świeżej rukoli wg upodobań.


Komentarze

Dodaj komentarz  


Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright © 2019 www.max10.pl. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Nie odpowiadamy za treści dodawane przez użytkowników.