25 kwietnia 2024 / Jarosława, Marka, Elwiry | Lokali: 12431| Opinii: 1847

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się w 15 sekund!

max10.pl
Aktualnie jesteś tutaj: Ranking restauracji / Artykuły / Młody Kreator Sztuki Kulinarnej

Opinia dnia  

~Klient

Pod Kasztanem - Pizzeria

Lokal otwarty jest do 22, przyjechaliśmy z znajomym o godzinie 21:20 a obsługa oznajmiła nam, że nie mają już ciasta do pizzy. Jest to już nie pierwsza tego typu karygodna sytuacja, ponieważ dzwoniąc po zamówienie telefoniczne o 21:30 w inny dzień, niestety obsługa poinformowała że niema już możliwości dowozu bo mają dużo wyjazdów i kierowca nie będzie jeździł poza godzinami pracy, informacja ta została przekazana w opryskliwy sposób. Jeśli właścicielka lokal i jego obsługa nie szanują klienta, to klienci wkrótce odwdzięczą się tym samym.

zobacz całą opinię

Młody Kreator Sztuki Kulinarnej

Autor: admin Źródło: gotujemy.pl Data dodania: 2012-12-17 11:44:18 Liczba wyświetleń: 1250

Ruszyła właśnie kolejna, dziewiąta już edycja konkursu „Młody Kreator Sztuki Kulinarnej”, organizowanego przez Unilever Food Solutions. Tym razem temat konkursu nawiązuje do popularnego trendu związanego ze zdrowym żywieniem.

 

Ruszyła właśnie kolejna, dziewiąta już edycja konkursu „Młody Kreator Sztuki Kulinarnej”, organizowanego przez Unilever Food Solutions. Tym razem temat konkursu nawiązuje do popularnego trendu związanego ze zdrowym żywieniem.

Zgłoszenia przepisów w ramach pierwszego etapu konkursu można nadsyłać do 4 stycznia 2013 roku.

Konkurs ma na celu wspieranie talentów kulinarnych. W tym roku uczestnicy muszą zmierzyć się z przygotowaniem dania głównego z dowolnego elementu indyka, ale to nie wszystko! W nawiązaniu do trendu zdrowego żywienia, receptura potrawy powinna zawierać trzy rodzaje dowolnych warzyw oraz być przyrządzona z zastosowaniem minimum trzech prozdrowotnych technik kulinarnych, takich jak np.: gotowanie, gotowanie na parze, pieczenie, duszenie czy grillowanie. Konieczne jest też użycie w przepisie trzech produktów sponsora konkursu.

Konkurs składa się z trzech etapów. Pierwszy z nich – eliminacje wstępne - zakłada przygotowanie przez uczestników receptur oraz nadesłanie ich wraz ze zdjęciem potrawy na adres elzbieta.gizinska@unilever.com do dnia 4 stycznia 2013 roku. Spośród wszystkich zgłoszeń jury wyłoni półfinalistów konkursu.

Udział w wieloetapowym konkursie to możliwość doskonalenia wiedzy i umiejętności w zakresie tradycyjnej i nowoczesnej kuchni, poznawania nowych trendów i technik kulinarnych. To także szansa na uzyskanie porad i wskazówek bezpośrednio od najlepszych fachowców z branży, którzy zasiadają w jury. Dzięki temu młodzi kucharze już w czasie nauki w szkole mogą zaistnieć w środowisku zawodowej gastronomii.

Laureat konkursu nie tylko otrzyma atrakcyjne nagrody rzeczowe, ale także automatycznie zakwalifikuje się do finału prestiżowego konkursu dla profesjonalistów - Primerba Cup 2013. To z kolei daje mu szansę na wystartowanie w Kulinarnym Pucharze Polski. O poziomie konkursu Młody Kreator Sztuki Kulinarnej świadczy też fakt, iż zeszłoroczna laureatka - Katarzyna Daniłowicz - zajęła III miejsce w konkursie Primerba Cup 2012!

Zachęcamy do udziału wszystkich uczniów szkół gastronomicznych! Szczegółowe informacje dotyczące tegorocznej edycji konkursu oraz regulamin można znaleźć na stronie www.unileverfoodsolutions.pl.


Komentarze

Dodaj komentarz  


Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright © 2019 www.max10.pl. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Nie odpowiadamy za treści dodawane przez użytkowników.