20 kwietnia 2024 / Agnieszki, Czesława, Amalii | Lokali: 12431| Opinii: 1847

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się w 15 sekund!

max10.pl
Aktualnie jesteś tutaj: Ranking restauracji / Artykuły / Wigilijny barszcz z uszkami

Opinia dnia  

~Klient

Pod Kasztanem - Pizzeria

Lokal otwarty jest do 22, przyjechaliśmy z znajomym o godzinie 21:20 a obsługa oznajmiła nam, że nie mają już ciasta do pizzy. Jest to już nie pierwsza tego typu karygodna sytuacja, ponieważ dzwoniąc po zamówienie telefoniczne o 21:30 w inny dzień, niestety obsługa poinformowała że niema już możliwości dowozu bo mają dużo wyjazdów i kierowca nie będzie jeździł poza godzinami pracy, informacja ta została przekazana w opryskliwy sposób. Jeśli właścicielka lokal i jego obsługa nie szanują klienta, to klienci wkrótce odwdzięczą się tym samym.

zobacz całą opinię

Wigilijny barszcz z uszkami

Autor: admin Źródło: gotujemy.pl Data dodania: 2012-12-17 11:46:13 Liczba wyświetleń: 2337

– W moim rodzinnym domu łączą się dwie tradycje kulinarne: ze Śląska i z Wielkopolski. Na Wigilii na pewno nie zabraknie barszczu z uszkami, które własnoręcznie lepi moja mama – mówi „Party” Małgorzata Kożuchowska.

Składniki:
- 2,5 l wody
- 2 kg buraków
- 1/2 kg włoszczyzny
- słoik kompotu wiśniowego
- ziele angielskie
- pieprz w ziarenkach
- listek laurowy
- sól
- pieprz
- cukier
- ocet
- 25 dag uszek z grzybami

Sposób wykonania:
1. Włoszczyznę pokrój na kawałki. Razem z zielem, pieprzem i listkiem laurowym włóż do garnka. Zalej wodą i ugotuj wywar.

2. Buraki obierz i zetrzyj na tarce. Dodaj do zupy razem z kompotem wiśniowym. Gotuj pod przykryciem na bardzo małym ogniu, dopóki warzywa nie zmiękną.

3. Pod koniec dopraw do smaku solą, pieprzem, cukrem i zakwaś octem. Gotowy barszcz przecedź przez sito. Serwuj sam lub z uszkami.


Komentarze

Dodaj komentarz  


Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright © 2019 www.max10.pl. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Nie odpowiadamy za treści dodawane przez użytkowników.