25 kwietnia 2018 / Jarosława, Marka, Elwiry | Lokali: 12431| Opinii: 1847

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się w 15 sekund!

max10.pl
Aktualnie jesteś tutaj: Ranking restauracji / Artykuły / Omletowe wrapy

Opinia dnia  

~Klient

Pod Kasztanem - Pizzeria

Lokal otwarty jest do 22, przyjechaliśmy z znajomym o godzinie 21:20 a obsługa oznajmiła nam, że nie mają już ciasta do pizzy. Jest to już nie pierwsza tego typu karygodna sytuacja, ponieważ dzwoniąc po zamówienie telefoniczne o 21:30 w inny dzień, niestety obsługa poinformowała że niema już możliwości dowozu bo mają dużo wyjazdów i kierowca nie będzie jeździł poza godzinami pracy, informacja ta została przekazana w opryskliwy sposób. Jeśli właścicielka lokal i jego obsługa nie szanują klienta, to klienci wkrótce odwdzięczą się tym samym.

zobacz całą opinię

Omletowe wrapy

Autor: admin Źródło: Kwestia Smaku Data dodania: 2013-01-15 14:30:30 Liczba wyświetleń: 18425

Cienkie omlety ziołowe (ok. 8 sztuk):

4 duże jajka
4 łyżki zimnej wody
około 4 łyżek drobno posiekanego szczypiorku
+ dodatkowo około 1 łyżka posiekanego koperku lub to co mamy: natka, oregano, tymianek, kolendra, estragon lub mieszanka różnych ziół
sól i świeżo zmielony pieprz

 

Przygotowanie:

Do miski wbić jajka, dodać wodę, sól i pieprz, szczypiorek oraz zioła, wszystko zmiksować. Na małym ogniu rozgrzać patelnię z powłoką teflonową (może to być patelnia na naleśniki i nie może być bardzo mocno rozgrzana, jajka mają się bardziej ścinać a nie smażyć). Wlać część masy jajecznej, tak aby pokryła dno patelni cienką warstwą, rozprowadzić ją po powierzchni poruszając patelnią. Podgrzewać aż masa się zetnie, następnie podważyć brzeg omletu widelcem i palcami przewrócić omlet na drugą stronę. Po kilkunastu sekundach zdjąć z patelni. Smażyć kolejne omlety a tamte zwijać z nadzieniem. Nadzienie układamy na jednej połówce omleta, zawijamy jak krokiety: najpierw zawijamy omlet na nadzienie, następnie zakładamy boki do środka i dalej zwijamy cały omlet do końca. Kroimy na pół i podajemy.

Przykładowe nadzienia:

gęsta śmietana kremówka 36% w kubeczku, szynka parmeńska, bazylia
salami w cienkich plasterkach, ser "tostowy" w plasterkach, papryka i rukola
kremowy serek (np. Bieluch, Philadelphia, Twój Smak), łosoś wędzony, koperek, roszponka + cytryna do podania


Komentarze

Dodaj komentarz  


Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright © 2013 www.max10.pl. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Nie odpowiadamy za treści dodawane przez użytkowników.