25 kwietnia 2018 / Jarosława, Marka, Elwiry | Lokali: 12431| Opinii: 1847

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się w 15 sekund!

max10.pl
Aktualnie jesteś tutaj: Ranking restauracji / Artykuły / Pączki z jogurtem

Opinia dnia  

~Klient

Pod Kasztanem - Pizzeria

Lokal otwarty jest do 22, przyjechaliśmy z znajomym o godzinie 21:20 a obsługa oznajmiła nam, że nie mają już ciasta do pizzy. Jest to już nie pierwsza tego typu karygodna sytuacja, ponieważ dzwoniąc po zamówienie telefoniczne o 21:30 w inny dzień, niestety obsługa poinformowała że niema już możliwości dowozu bo mają dużo wyjazdów i kierowca nie będzie jeździł poza godzinami pracy, informacja ta została przekazana w opryskliwy sposób. Jeśli właścicielka lokal i jego obsługa nie szanują klienta, to klienci wkrótce odwdzięczą się tym samym.

zobacz całą opinię

Pączki z jogurtem

Autor: admin Źródło: Data dodania: 2013-02-07 16:29:35 Liczba wyświetleń: 7080

 

Pyszne pączki z jogurtem - SKŁADNIKI:

  • 24 pączki mi wyszły
  • 1kg mąki
  • 6 żółtek z dużych jaj
  • 3 czubate łyżki cukru
  • 50 g masła
  • 60 g drożdży
  • 1 szklanka letniego mleka (250 ml)
  • ½ szklanki jogurtu naturalnego (125 ml)
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 2 łyżki koniaku albo spirytusu ( dałam spirytus)
  • tłuszcz do smażenia dałam olej
  • konfitura do nadziania dałam marmoladę Jamar
  • cukier puder do posypania pączków

 

Pyszne pączki z jogurtem - PRZYGOTOWANIE:

Składniki miałam w temp pokojowej rozczyn do pączków 150 gram mleka drożdże jogurt i łyżeczka cukru ,mieszam w ciepłym mleku .Zostawiam do wyrośnięcia .Żółtka zmiksowałam z cukrem dodałam mąkę, rozczyn z drożdży,alkohol letnie mleko i szczyptę soli . Wyrobiłam ciasto .Dodałam po wyrobieniu rozpuszczone masło ostudzona i znowu wyrobiłam ciasto . Zostawiłam na godzinę do wyrośnięcia .Rozwałkowałam ciasto na 2 centymetry i wycinałam kółka , zostawiłam je pod ściereczką aby urosły . na 30 minut . Wkładałam do garnka wchodziło po 3 sztuki i przykryłam pokrywką przewróciłam na druga stronę jak się zarumieniły i piekłam już bez pokrywki sprawdzałam patyczkiem czy się upiekły . Po upieczeniu wyjęłam na sitko aby obciekły i przestudziły się . Nadziewałam marmoladą wieloowocową szprycą cukierniczą z dłuższą końcówką Posypywałam cukrem pudrem .


Komentarze

Dodaj komentarz  


Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright © 2013 www.max10.pl. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Nie odpowiadamy za treści dodawane przez użytkowników.