29 kwietnia 2024 / Piotra, Rity, Angeliny | Lokali: 12431| Opinii: 1847

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się w 15 sekund!

max10.pl
Aktualnie jesteś tutaj: Ranking restauracji / Artykuły / Muffiny z jabłkami

Opinia dnia  

~Klient

Pod Kasztanem - Pizzeria

Lokal otwarty jest do 22, przyjechaliśmy z znajomym o godzinie 21:20 a obsługa oznajmiła nam, że nie mają już ciasta do pizzy. Jest to już nie pierwsza tego typu karygodna sytuacja, ponieważ dzwoniąc po zamówienie telefoniczne o 21:30 w inny dzień, niestety obsługa poinformowała że niema już możliwości dowozu bo mają dużo wyjazdów i kierowca nie będzie jeździł poza godzinami pracy, informacja ta została przekazana w opryskliwy sposób. Jeśli właścicielka lokal i jego obsługa nie szanują klienta, to klienci wkrótce odwdzięczą się tym samym.

zobacz całą opinię

Muffiny z jabłkami

Autor: januzi Źródło: BiteDelite - apetyczny blog kulinarny Data dodania: 2012-08-10 12:45:10 Liczba wyświetleń: 843

Prosty przepis na puszyste, rozpływające się w ustach babeczki jabłkowe z cynamonem. Kwaskowate jabłka prosto z sadu dają niepowtarzalny smak:)   PRZEPIS (ok 14 muffinów) Składniki: 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1 kopiasta łyżka cynamonu ? najlepiej świeżo startego, ja użyłam mielonego cynamonu firmy Kotanyi w nowym opakowaniu ? jak obiecuje producent, dzięki któremu przyprawy zachowują intensywny aromat. I rzeczywiście, porównałam z innymi dostępnymi na rynku i jest różnica, nie tylko w aromacie ale i smaku. Bardzo miłe zaskoczenie. 100 g masła 1/4 szklanki stewii w pudrze lub 1 szklanka brązowego cukru 1 jajko 1 szklanka maślanki 3 duże jakbłka, umyte, obrane i pokrojone   Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do 180°C. Foremki na muffiny wysmarować masłem, można dodatkowo posypać bułką tartą. Wymieszać ze sobą mąkę, sól, proszek do pieczenia, cynamon i cukier (lub stewię). W drugim naczyniu utrzeć masło, dodać jajko, maślankę i dobrze zmiksować. Dodać suche składniki i dokładnie połączyć. Na koniec dorzucić pokrojone jabłka i wymieszać. Ciastem wypełnić foremki do 2/3 wysokości. Piec przez 15-20 min aż babeczki nabiorą złocistego koloru, można sprawdzić wbijając do ciasta patyczek, jeśli wyjdzie suchy ? babeczki są upieczone. Schłodzić przez ok 5 min i wyjąć z formy. Podawać na ciepło,np. z lodami waniliowymi lub jako zimną przekąskę.


Komentarze

Dodaj komentarz  


Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright © 2019 www.max10.pl. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Nie odpowiadamy za treści dodawane przez użytkowników.