Wybierz miasto
Najaktywniejsi
- CAYENE 174
- edi22 52
- smakosz 41
- 8oko8 38
- grzebacz 29
- mastaace 22
- Ange-lance 22
- dejottt 16
- Carolina122 16
- mloda 16
Opinia dnia
Ciasto z porzeczkami pod kokosową pierzynką
PRZEPIS Składniki: Ciasto: 200 g mąki 120 g zimnego masła 1/2 szklanki cukru 1 jajko szczypta soli Porzeczkowo ? kokosowa pierzynka: 3 białka 1/2 szklanki białego cukru 100 g wiórków kokosowych 600 g czerwonych porzeczek Przygotowanie: Ze składników na spód wyrobić ciasto (może być nieco lepkie i klejące), zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez ok 30 min. Piekarnik rozgrzać d0 160 °C. Schłodzone ciasto rozwałkować i ułożyć na spodzie formy wyłożonej papierem. Ja użyłam 20×24 cm. Piec przez 25 min aż ciasto będzie lekko zrumienione. W tym czasie ubić białka na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać. Wsypać wiórki kokosowe, wymieszać. Na końcu dodać porzeczki i delikatnie wymieszać z pianą. Upieczone ciasto wyciągnąć z piekarnika i lekko ostudzić. Temperaturę piekarnika zmniejszyć do 150 °C. Na ciasto wyłożyć pianę i piec przez 30 min, aż utworzy się skorupka i lekko zbrązowieje.
Komentarze
Dodaj komentarz
Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright © 2019 www.max10.pl. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Nie odpowiadamy za treści dodawane przez użytkowników.