Wybierz miasto
Najaktywniejsi
- CAYENE 174
- edi22 52
- smakosz 41
- 8oko8 38
- grzebacz 29
- mastaace 22
- Ange-lance 22
- dejottt 16
- Carolina122 16
- mloda 16
Opinia dnia
Tosty francuskie z salsą pomidorową z bazylią
Z pewnością znany Wam sposób na szybkie śniadanie na ciepło ze składników, które zwykle mamy w domu. Dla mnie smak dzieciństwa, ?gospodarski? sposób na wykorzystanie czerstwego pieczywa :-) Czasy się zmieniają, dostępność i różnorodność pieczywa jest ogromna. Ale czasem warto przypomnieć sobie o śniadaniu lub kolacji przyrządzonej w ten sposób.
Generalnie bardziej znane i popularne są tosty francuskie w wersji na słodko. Ja częściej robię wersję na słono ze zwykłego chleba lub bułki. Pieczywo maczamy w roztrzepanym jajku i mleku, ja dodaję do tej mieszanki jeszcze czosnek, świeże lub suszone zioła, natkę pietruszki, paprykę w proszku i płatki chili. Na wierzch kładę kawałek sera koziego, sera cheddar lub camemberta, szynkę parmeńską lub serrano. Dzisiaj w letniej odsłonie tosty francuskie ? la włoska bruschetta ;-) Z posiekanymi pomidorami i bazylią, doprawionymi czosnkiem i octem balsamicznym.
Przepis i zdjęcia ? kliknij na obrazek poniżej:
The post Tosty francuskie z salsą pomidorową z bazylią appeared first on Kwestia Smaku.
Komentarze
Dodaj komentarz
Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright © 2019 www.max10.pl. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Nie odpowiadamy za treści dodawane przez użytkowników.