Wybierz miasto
Najaktywniejsi
- CAYENE 174
- edi22 52
- smakosz 41
- 8oko8 38
- grzebacz 29
- mastaace 22
- Ange-lance 22
- dejottt 16
- Carolina122 16
- mloda 16
Opinia dnia
Pstrąg pieczony w folii
Jeśli lubicie ryby, to chciałabym Wam dziś zaproponować pstrąga pieczonego w folii. Pysznie i zdrowo
PRZEPIS
Składniki: 1 cały pstrąg, oczyszczony, pozbawiony ości i łusek. gałązki tymianku, świeżego 1 cytryna 1 limonka sól morska i czarny pieprz 3 łyzki soku z cytryny lb limonki wymieszane z oliwą z oliwek łyżkeczka masła liście rukoli płatki migdałów
Przygotowanie:
Piekarnik nagrzać do 200° C. Rybę natrzeć sokiem z cytryny (lub limonki) wymieszanym z oliwą, solą i pieprzem. Do środka ryby włożyć cieniutko pokrojone plastry cytryny, kilka gałązek tymianku. Na wierzchu posmarować rybę masłem. Zawinąć w folię i zapiekać przez ok 20-30 min w zależności od wielkości ryby. Serwować z plastrami limonki, cytryny, posypaną płatkami migdałów z ulubionym ziołowym dressingiem, z frytkami lub pieczonymi ziemniakami, na liściach sałaty lub świeżej rukoli wg upodobań.
Komentarze
Dodaj komentarz
Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright © 2019 www.max10.pl. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Nie odpowiadamy za treści dodawane przez użytkowników.