Wybierz miasto
Najaktywniejsi
- CAYENE 174
- edi22 52
- smakosz 41
- 8oko8 38
- grzebacz 29
- mastaace 22
- Ange-lance 22
- dejottt 16
- Carolina122 16
- mloda 16
Opinia dnia
Pizza z grilla
Lekka pizza na lato, ze świeżymi pomidorami, mozzarellą i bazylią. Z domowym sosem pomidorowym ze świeżych pomidorów. Świeże pomidory do pizzy doprawiam czosnkiem i płatkami chili. Można też skropić je odrobiną octu balsamicznego.
Z podanego przepisu na ciasto możecie zrobić pizzę ze swoimi ulubionymi dodatkami. Możecie ją upiec na kamieniu na bardzo dobrze rozgrzanym grillu z pokrywą lub też w piekarniku.
Na rozgrzany do temperatury min. 250°C grill kładziemy kamień do pieczenia pizzy i nagrzewamy go pod przykryciem przez pół godziny. Następnie kładziemy na nim placki z ciasta, układamy dodatki i szybko zamykamy aby zachować jak największą temperaturę. Jeśli na grillu będzie naprawdę gorąco, pizza będzie gotowa już po 10-12 minutach.
W letnie, ciepłe dni, dużo radości sprawi nam rozwałkowywanie ciasta na dworze, pod chmurką. Szczególnie, gdy pizzę będziemy piec razem z przyjaciółmi lub rodziną. W domu możemy tylko zagnieść ciasto i przygotować składniki. Unikniemy stania przy gorącym piekarniku i więcej czasu spędzimy na dworze :-)
Czytajcie uwagi zawarte w przepisie, a otrzymacie idealną pizzę, cienką i chrupiącą na zewnątrz, odpowiednio miękką w środku :-)
Przepis i zdjęcia ? kliknij na obrazek poniżej:
The post Pizza z grilla appeared first on Kwestia Smaku.
Komentarze
Dodaj komentarz
Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright © 2019 www.max10.pl. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Nie odpowiadamy za treści dodawane przez użytkowników.